Thursday, December 30, 2010

Mcm giler bayang pon ade

Aku skrg ni asyik dgr lagu jiwengs karat jek....nape ntah...hati berbunga-bunga cinta je...minggu ni aku asyik dgr lagu yg sama...lagu pe? ce teka ce teka? ni lirik dye..

eh besor nye bibir sape la ni...~! haa ni saje je bg gemplak...bawah ni lirik lagu dye....ce teka ce teka...

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan


Kau yang bernama cinta

Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah


Maaf jika ku tidak sempurna

Tika bahagia mula menjelma

Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran



Mencintai dirimu

Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu



Kau yang bernama cinta

Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah



Kau yang bernama cinta

Hingga aku rasa indah


haaa tau x? wahhh baca lirik pon da tau best kan...dgr lg la best..meleleh jek dengar...pesal ntah aku ni? sape la yg buat guna2 kat aku ni...aiseyhh....dengor sjuta kali pon aku x bosan...mengapakah? tp aku rs korang tau pe nama lagu nieh..

Dakmie - Yang Terindah Lirik

haa tau tak..?adeyhhh jom layanz lagu ni...~!


muahxx to all readers...~!

Tahniah Pasukan Malaysia

Fuhh semangat btol aku nengok bola smalam....1st time aku semangat mcm 2..seblom ni nengok mcm2 tu jek....tp Pasukan Malaysia mmg best la...kagum aku Malaysia menang...mcm nk menangis pon ade...terharu weyhh seblom ni semua slalu ckp.."Alaa malaysia kalah punya..." ish3 tak baik....la ni bile da menang Pemain Malaysia dijulang tinggi oleh semua org....biasa la lumrah manusia kan...

kalau la smalam kita pertahan kan 1-0 kan best..mmg bangga aku dgn pemain Malaysia ni...tp Indon masuk 2 gol pon da ckp okee da...ye la....bak kata org len...kita bg can kat Indon gak...ok what...Malaysia 4-2 gn Indon...indon tupon ptt nye dpt 1 je gol...yg 1 tu masuk goal sendiri...adeyhhh...

so previu ttg bola smalam...


Aku dah jatuh cintan gn Si Khairul Fahmi ni....bkn ape...dye cekap btol tangkap bola tu smalam....mmg aku rs dye bertungkus lumus tempis bola...tp ada gak yg bolos tp xpe....yg pntg cubaan Indon nk goal byk ditepis oleh Fahmi ni...tabik spring la kat dye..


Owh Safee Sali...aku suka dye ni...licik btol...n ms dye goal kan Malaysia smalam perghhh..~! melatop nyahhh..bangga aku gn dye ni...mmg ptt pon dye dpt anugerah 2...

n yang paling utama is

RajaGopal....dye pon ptt dipuji....sbb nye dye yg didik ank2 buah dye jd mcm smalam...JUARA oke..~! ms malaysia men n asyik kalah dye slalu ada n i bet dye slalu bg kata2 peransang kat anak2 buah dye...ape pon Me RajaGopal....thanks for ur  supportive to Malaysian Fotballers *sob2 terharu aku tetiba*

oke la....mau buat koje...

Muahxx to SaFee Sali & Fahmi...opsss n to all readers..~!

Wednesday, December 29, 2010

Hupdate blog yang dah bersarang tebuan ni....

muhahahahha mcm biasa la aku ni kejap ade kejap xde...kengkadang bukak je blog...review blog memember...blog aku? tumpang lalu jek la...xde mood nk type pape....sgt bz minggu lepas....so x suka cmpur aduk kan koje gn berblog *padahal mmg mls nk type salah kan keje...tak patut okee*


aPe yg aku nk citer ehh?


Tarikh Nikah / Sanding / Bertandang...?
- Sudah lama DONE..*Excited sbb nye...ade laaa*

Baju Nikah / Kawen..?
- Da selamat beli...DONE

Kusus Kawen...?
- Harus lah dah.....*Gatai da*

Designer baju kawen?
- masih mencari...Hatta Dolmat or Rizman Ruzaini? hurmm Dilemaaa *padahal hntar kat nyonya je*


Hantaran / Pelamin...?
- Suda ade org nye....tak sabar nk diskusi....memacam ade dlm pemikiran haku....

List Jemputan...?
- Hurm....aku jemput sumer member2 aku...dun worry tak de pilih2 kasih nye...bape ek? 3K kot...padahal bape kerat jek...poyo jek lebey


Honeymoon..?
- Masih mencari tempat yang best..Krabi? Bali? Phuket? Medan? London? New Zealand? nnt la haku update bile da dpt tempat yg nk di tuju..mau pegi sume tempat bole? ada sape2 mau sponser tak?


Holiday..?
- takde holiday2 da mau concentrate list yang yang perlu d settle kan...adeyhh pic g S'pore gn Langkawi pon haku x update lg...nnt la bile da ade masa chewahhh

Ubat Pelansingan Badan..?
- Amat memerlukan nye sekarang...seblom tunang badan naik...da tunang aku rs lagii naik...bahgie bebeno haku ni...klo da kawen? owhhh TIDAKKKKKKKKKKKKKKKKK....~!!!

tu je la kot...ni pon da penat  type..pape pon byk yg aku nk hupdate tp nnt2 la ye..


muaahhxx to all readers..~!

Monday, December 20, 2010

Yeayyyy...~!!

Dengan ini....shaya dengan rasa berbesar hathi nye nk bgtau...bahawasanye....saya Budak Chomel *gedik btol la minah ni* dah.....












































































da BOLEH





























KAWEN...~!! 

Pic Googled okee

sebabnye....da slamat amik Kusus Kawen..last week..kat Zura's Akademik....sangat best ok..lg best kalau aku g ade artis...malang nye xde..muahhahahha..nape..? sbb nye banyak artis suka gi sini...mmg ramai...tak memain nye ramai...kat cini...dye nye penceramah pon oke...tp kalau penceramah tu ok ok la kan...ade gak yang buat aku nk tdo x hengat....tp sorang  dua la yang buat aku ngantok....hehehhehe tp ms last day mmg best sbb dorang banyak share problem org kawen skrg ni...uishh takot bile dgr....pasal bnda kecik pon bole cerai...


ish3...bak kata ustazah 2 kan...nk kawen bukan men susah...duet hantaran...duet utk majlis...nk cerai..? senang x pyh duet pon...lafaz je....nakot btol dgr citer ustazah tu...mintak jauh la benda mcm tu...Aminnnn...so...meh aku share sdikit sebanyak ape yg aku da belajar kat sana...

kat cini senang je...korang nk apply thru phone bole...n thru web pon bole..nk dtg on that day n daftar pion bole....nk senang baik la call..book n bayar...so xpyh pk bebanyak kali....ramai gyler tau yg g kusus kawen...yg best nye yang xde BF/GF tu pon g...hehhehe xpe2 bak kata pengasas tu...mane tau jodoh berjumpa lepas g kusus kawen..haaa sbb ade yg terjd cm 2...kita doakan yang terbaik je la kan..


pastu kat cini tak payah pikir bebanyak...dorang akan citer from A smpai Z ape yg korang kene buat lepas dapat sijil kawen...aku tak tau la tempat len cmne...tp kat cini mmg lengkap..tak kisah la korang dr mane skali pon...dorang bg contoh borang permohonan n segala jenis contoh la yang berkaitan...tak kisah la korg ni dr johor ke Brunei ke...Singapore ke...Penang ke...JB ke...Kelantan ke...dye ada sdiakan contoh borang permohonan kawen...


then ade sketsa utk Merisik, Bertunang & Nikah...untung sape yang jd plakon tu....praktis trus nikah cmne...chewahhhh..~! mste dorg da berangan tak hengat kan..muhahahhaha + citer yang d share pon boleh tahan manarik nye tau....dorg citer ape? haaaa kene la g sndiri...wink wink wink...


Tapi mmg bagus g kusus kawen...bkn sbb gatai nk kawen ok at least terbuka minda kita utk memikirkan ttg ms depan kita....blaja ttg perancangan...Proses kawen...makna perkahwinan...Akhlak...Akidah...n memacam lg...bagus ape...

pastu akan bg flow lpas ni nk buat ape...smpai la settle gn pak imam nikah...haaa bagus x?? bg aku bagus la..tak tau la tempat len cmne...mmg kita da blaja ms zaman skolah tp kali ni lebih mendalam...


Apa2pon...aku bersyukur sbb da abes kusus kawen....now tunggu sijil n then da bole proses da....Alhamdulillah.... ^_^ *berkobar2 dah hati aku ni...*


Muahxxx to all readers ...~!

Monday, December 13, 2010

Oke ke tak?

Ok...aku da selamat smpai umah dengan selamat nye....ptg td...hehehhe banyak btol yg aku nk update....uishh mmg byk la....antaranye ialah...*bunyi gegendang telinga siket..konon sound effect*


  1. hupdate ttg kawen...nnt2 la haku update...byk bnda yg aku nk share...
  2. trip to Singapore *dah berkurun kot br nk hupdate...* bz sket tp nnt2 la aku masuk kan k...
  3. trip to Langkawi...memacam aku nk tulis...pon kene tunggu nnt gak
  4. berasa hati dgn someone.....sdh dye buat dono jek...sob sob sob...

hurmmm rs nye 2 je kot....aku akn mulakan semua nye esk kot...hari ni x sehat da mkn ubt...now nk tdo....


jumpa u olss esok k....muahhxxx

Sunday, December 12, 2010

cuthi baybehh...~!

Sedang bercuti menenangkan fikiran....sakit pale aku...wahai cuti...masuk lah ke jiwa aku supaya aku jd lebih tenang...

;iwa merana + hati kecewa tp cuti ttp coti...aku ade banyak citer nak citer gn korunks...nnt2 la bile aku blk ke...ni pn aKu pakai from hp saje je gedik2 nak try...

Okeyhh la Muahhxx to all readers...~!

Thursday, December 9, 2010

Tiada STATUS

1st of all Alhamdulillah sebab aku dah dapat pon bibik aka pembantu rumah baru....ok la tp tak sempat lg nk interbiu...sbb smalam aku blk lewat sikit...konon nk siap kn keje...tp hampeh tak dpt siap kan....tak pe la atleast aku cuba nk siap kan semalam....boss aku ckp boleh anta hari ni aku apee lg blk la tp 2 pon da lewat....tp tak pe...aku tak merungut pon...tu kan sebahagian dr keje aku... wink wink wink...


yang bets nye...smalma aku da baring2 da br je nk tdo mama panggil soh turun nk berkenalan gn bibik baru...nmpak ok...tak tua sgt tak muda sgt...dye dr mane? aku tak tau....umo dye bape? pon aku tak tau...da kewen ke blom? ponnn aku tak tau...pendek kata aku mmg tak tau la sape dye...tak sempat...insyaAllah hari ni aku g interbiu dye....


ok kalau korang ade baca post aku yang lepas (Sila CLICK sini) kan....aku dpt banyak feedback from ramai orang yang aku tak sepatutnye gelabah sbb banyak je butik kat lua sana 2....mmg la tp nk kene book gak...mane tau tarikh tu ramai yang kawen...haa kang naya aku....satu ape pon x de....tp aku dah survey beberapa tempat so nnt aku gn kakak sedara aku nk buat tinjauan la kan kt kedai 2...tp dorang ni bz plak...iahhh dugaan btol...dorang ckp bulan ni mmg pack sbb tiap2 mgu de wedding/...adeyhhh paneh telinga aku...tp xpe...aku cool lg...


cuma aku da happy sbb aku da dpt idea mcm mane aku nk buat for my hantaran n baju utk dipakai nnt.....mcm mane? oowhhh rahsia....ni br dlm perancangan,....nnt kalau da sebulat hati n suara br aku bgtua...tak pon dtg jek ms wed aku nnt...buleh gitu...?


okee la nk smbung buat keje...ni saje je nk release tention...

muahhxx to all readers..~!

Tuesday, December 7, 2010

Dugaan aku agaknye

Hai.......dugaan sungguh aku sekarang ni.....kan aku ade ckp ttg list kawen aku kan dlm entry yang lepas....tp aku rs aku tak ckp pulak pasal pelamin n hntaran ape bagai..aku nk luah kan ape yg terpendam kat ati aku la ni....seblom aku tunang hari tu aku da confirm nk buat pelamin n hantaran gn 1 butik ni....tapi ntah mcm mane boleh plak hari ni dye ckp gan aku yang tarikh aku tu dah ada org book sdg kan aku penah ckp yg aku nk kawen bile n dye dah setuju da....tetiba jek dye boleh ckp cm 2....ish aku bukan la ape kan...dye sah2 ckp ok gn aku siap soh dtg butik n diskus ape bagai....tp last2 cemni plak...adeyhh...aku tak panas hati tapi terkilan..terkilan sbb dye senyap2 je....aku pon 2 3 menjak ni agk bz kat office...so tak de masa nk book dye...


Aku pon 1 bodoh gak sbb tak book je trus dorang tu dulu...dye bole anta sms kat aku ckp

"sorry  utk tarikh sekian sekian dah ada org book..sorry ye.."

wahh paneh btol hati aku bile dye bg msg mcm 2...aku bnyak promote dye kat memember aku...kalau aku tau la dorg mcm ni....ishhhhh Nauzubillah....Astagfirullah...beristigfar bebanyak aku hari ni tau....sesak nafas aku ni...bukan ape....aku mati2 igt dah book dye...n dye pon 1...ckp la nk mintak duet book tarikh 2...aku igt ckp cm2 dah on...ishhh mmg nakot kan....


Readers,

ada tak sesape yang boleh recommend kan memane butik yang ok? aku dah tak boleh nk pk da....Y_Y air mate dah berjurai jurai dah ni....dah bergelen-gelen da ni...


aku rs mcm dunia ni da gelap gelita da...mane la aku nk cr org la ni...takde masa da tau tak...aku rs mcm stress gyler...tp aku rs ni dugaan yang aku kene lalui...Ya Allah kuat kan lah semangat aku Ya Allah....


actually bukan takat ni je masalah aku...ade lg tp aku rs tak perlu kot aku bgtau kt dlm blog....ade bnda kau bole bgtau...ade bnda yg aku rs aku ptt rahsia n pendam dlm diri aku...sbb nye tak semua bnda kita boleh share sesama kita even gn family or tunang pon...


mode aku la ni = SERABUT

hathi aku Kebabommm

Semalam aku dpt 1 panggilan yang membuat kan darah aku jd tinggi...jgn kata darah tempreture aku pon naik okee..geram btol aku gn manusia yang call aku smalam 2....ishhh dorang ni kan..nak report dorang cntik je...bile bg hasil kerja kat kita mcm HAMPEH HAMPAS HEMPEDU...~!!!! pastu bile aku bg error paper yg ptt dorang leh lak sosund aku ckp nape aku tak ubah kan utk dorang....wah3....igt aku ni sape? kuli korang? ehh aku da bg emel n bg kat korunk pon da ckp baik oke....



Astagfirullah....aku bukan ape...kita boleh tolong dorang kalau dorang mntak tolong dgn cr yang betol...bkn dgn nada yang mara2 yang konon nye aku sengaja nk FAIL kan keje dorang....smalam aku mmg panas btol gn org 2..ade ke tepon aku maghrib-maghrib nk soh aku pass kan keje dorang...pastu nk soh aku bg status report kt dorang so that dorang boleh goyang kaki yang konon nye group aku lembab buat keje....wahh ini suda lebey..dah la smalam aku nk baca doa awal tahun....sebok plak dye call aku bebanyak kali..


memula 2 aku ckp bebaik gak la...ye la orang tua kot yg cal aku 2...tp bile dye da bersuara tinggi + nk ckp aku buat keje tak btol aku pon ape lg....sembur la dye siket....igt dye je yang nk senang....wah wah wahhh banyak cantik....aku senang je...ckp FAIL 2 aku dah bg kat BIG BOSS dorang...so tunggu je la boss korang bg error 2....puas hati aku...nk soh aku klua kan report baru la ape bagai...adeyhhhh tak paham aku...


hehheheheh tp klakar pon ade...ish3 pengajaran buat aku...aku tak suka ckp kasar2 dgn "client / user" aku...tp kdg2 aku mmg kene ckp mcm 2 supaya dorg paham...!


okee la nk muhasabah*bukan g Sabah* diri jap...


muahhxx to all readers..~!

Monday, December 6, 2010

Mode aku berdebar n takot....

Mengapakah? Kenapakah...? hehhehehehhehe aku takot






























































nak jd mcm ni kot....

Pic Googled:  gambar ni sebagai hiasan ye...

muhahahahha okee aku tipu....aku sebnanye tgh mood citer hantu Nyangkung atau ldm erti kata saintifiknye..Mintak Nombor Ekor dr....? *Luu pikir la sendiri....*


haaa cite ni okee la...mmg banyak benda yang nak dye sampai kan dlm cite rni....jgn le bermaen eko....ish2 cite rni mmg kelako gyler + sdh pon ade + seram pon ade....wlopon hantu dye mcm ntah tepape tp aku smpai termimpi2 hantu tu....hehhehehehe ye aku mmg cm ni....selalu terbawak2 watak yang aku penah tgk kat wayang...tak kisah la...cite antu ke....komedi ke...romatika ayar more ke....aku mmg cm 2...huhuhuhu


dalam citer tu gak kan..ada 1 part tu buat aku terpikior smpai la ni.....kalau kita men nyangkung kan....andai kata bini si laki 2 di sahkan ngandung....tetiba sbb laki dye suke menyangkung...bby tu hilang atau dlm erti kata len....tetiba jek wife dye tak preg...sdg kan seblom ni dye preg...ish...pelik beno...tp tu semua Kuasa Allah...Allah yang Maha Mengetahui semua nye kan....


ok berbalik pd citer Nyangkung 2 kan....aku rs ape yg dye papar 2 mmg btol terjadi kat Orang Melayu kita....mmg la kita di galak kan beriktiar mcm mana nk kaya tp bukan dgn cr yg m udah mcm berjudi + men ekor ye tak....

Pic Googled : tgh la 2....berani sungguh...

ish3...cite rtu btol2 buat aku rs takot....ooo aku takot tak bermaksud aku pernah men ekor....tak penah jejak pon..cume terkedu bile igt blk member2 yang pernah men no ekor...ishhh tak takot ke duet 2 haram utk dimakan n digunakan?


hurmm aku mintak jauh la benda2 yang mcm ni....kita ni mmg manusia biasa kalau kita lalai...haaa abes la kita kene hasutan setan2 yang ade kat dunie ni...Nauzubillah....


okee la shayang..nak sambung buat koje...hari ni aku koje sengsorang...org kuat kanan kiri aku coti...huhuhu aku merindui muuuu chewahhhh..~!!!


wink wink Muahhxxx to all readers...~!

Thursday, December 2, 2010

List kawen haku....

Bila aku tgk member aku buat2 list kawen aku jd mcm wahhhh aku ni relek jek xde nk buat list ape bagai...so hari ni aku rs nk buat la list siket2....ytk dri aku gak...jom kita mulakan dr tgh....ehh ats...buat ala2 kadr jek nieh...memacam yg aku impikan utk kawen aku ni...memacam dalm pale haku....antara cukup wet gn tak jek...hikhikhik okehhh memula..........

1. Tarikh Nikah / Kawen - Dah dipersetujui oleh 22 belah pihak....*nape la tak tak awl lagi...muhahahhahah*

Pic Googled : Tarikh bile? ehh tunguuuuuu......~!!!! wink wink

2. Baju Kawen - Kain pon aku tak beli lagi....tgh survey2 la ni....tp tukang jahit baju aku da jmpa...utk nikah n resepsi....haaaa aku amik 2 org yg berbeza okee.....nk nmapak kelassss gitu....


Pic Googled : Haa aku nk buat baju mcm ni la...ala2 fairytales gitu....bia kembang2 kain kat bawah 2...haa cunteks kann..? impian aku ni....

3. Warne Tema Kawen - hurm...still dlm perbincangan lg....tp mcm da ttp kan warna ape nk bg kat uncle2 + mak cik2 haku...hikhikhik

4. Hantaran - pon tak bincang lagi nk bg bape dulang....nnt nk bncg gn belah Incik Tunang....bile? haku pon tak tau
Pic Googled : haa aku kalau boleh nk buat lebey kurang cmni la...simple but Gorgeous...! haaa mcm hntaran aku tunang 2...simple jek kan...

5. Theme warna hantaran - hurm....aku igt nk buat wane putih la....buleh gitu...?

6. Kad Kawen - err.......taun depan br g tgk kot....mcm awal lg jek...tp da bole survey2 la la kot nk kad yg cmne....alaaaaa aku buat simple2 suda...
Pic Googled : comel kan kad ni....tp maybe tak buat kot mcm ni....tp kalau ade wet lebey aku buat la...KALAU ade rejeki la org kata.....

hehhehehe.....bukan la aku ni save baget st tp kad kawen 2 org tgk attend wedding then buang....ishhh buang duet jek kalo buat memahal....aslkan sedap mate memandang ckp la...ye tak...?


7. Photographer / videographer- uishhh dorang aku da book lama da....jgn tak jd udah...pengsan aku....aku mls nk pk2...aku amik 22 org yang aku rs boleh buat muka aku nmpak cun n lawa....hehhehe aku amik 2 fotographer n1 videographer....haaaa berangan jek lebih....tp yang pasti aku da book....        DONE..~!


8. Catering Makanan - Done..~!


9. Pre-Wedding Photo - Aku rs aku nk buat la...mane tau ade sape2 nk sponsor ke... ^_^ akan dipertimbangkan....
Pic Googled : Wahhhh comel gitu kalau buat mcm ni....

10. List Jemputan - haaa aku tgh usahakan list undangan aku...tak kisah la aku suka ke benci ke org 2 aku jemput jek...so jgn la risau ek...aku ni baik hati...mmg akn jemput semua dtg....


11. Book Tok Imam - haaaa daddy haku da book kan rs nye.....thanks deddy...! tp nnt confirm kn blk


last but not least....~!! benda yang penting weyhh....kalau xde bnda ni tak kawen aku....

12. Kursus Kawen - muahahhaha aku tak g lagi....tp nk book utk bulan 12 ni....so maybe dlm akhir bulan kot...nk cal org tu n buat booking tarikh...adeyhhh mcm mane aku leh lupa pon aku tak tau...



adeyhhh panjang la plak list aku...haaa buat ms ni ni jek yg ade dlm pale aku....t pape aku update lagi keyh... ^_^

Muahxxx 2 all readers..~!!

Wednesday, December 1, 2010

Aku yang emo atau............

Uishh aku sendiri pon tak tau la....sejak 2 menjak 10 menjak ni aku slalu gak la terasa gn Incik Tunang hakui...ape pon yg dye buat aku mcm...erkkk terasa seyhh...~!! haa mcm 2 la gamak nye....aku kengkadang rs nk lempang je diri aku lelaju....n nk tnya.. "Ko nape gedik nak emo2 ni fara oiiiii...??!!!" tp cm biasa la x mampu...sbb aku ni comel sgt...so x jd la nk lempang diri aku sndr... *wahhh korang sdiakan lla beldi utk muntah darah*




hurmmm bosan gak berperasaan mcm ni...bnda ni normal ke utk sesape yg dah bergelar tunangan kepada sekalian sekalian....mama bosan la mcm ni....nk sedeyh jek..ishhh tak gemo teman....tp ape kan daya...naluri n perasaan pompuan tak leh nk lari kan....mcm mana kuat pon pompuan ni...ttp akn rebah gak....


aku bukan ape..bebaru ni aku mmg ade terasa gn Incik Tunang aku *haa kalo dye bc pong bagus...aku x kesah* ntah pesal ntah....suke bebeno dye nk berahsia2 gn aku....konon tak nk libat kan sesape la bagai...xnk nyusah kan sesape la...mmg dr dulu mcm 2 la....mmg da semula jd mcm 2 la *erkk len mcm jek*  masalah nye skrg ni...mcm mane nk kteorg nk idop bersama kalau bile dye ssh tak mo share gn aku...tp kalo dye happy bukan men lg nk share gn aku....uishhhh ntah la....kengkadang ter pk....ntah tepape ntah aku ni....EMO tak tentu pasal....


sgt tak suka gn perasaan ni.....rs mcm nk jerit jek kt tempat2 yang tinggi *baik kau duk umah ngaji laaagii bagus* aku tak nak la org ckp aku ngengada kan...tp aku rs mcm xde gunanye kalau aku beriya cerita semua skali kat dye yp dye xnk share gn aku....nk buat mcm mane....dah mmg dye kata dye mcm 2...aku pon tak nk la ubah dye jd org len...


so skrg ni aku tak mengharap kan pape pon...dye nk citer aku dgr...xmo citer ade haku kesah...????


so laa ni aku nye mood jiwang....so cm biasa la aku akn dgr lagu yang sebati gn jiwa aku...lagu ape? ntah aku pakai dgr jek sebnanye...muahahhaha kene tipu gn aku....


muahhxxx to all readers...~!

Tuesday, November 30, 2010

Lama Btol,....

aku tak hupdate blog aku ni...bukan ape kengkadang idea ade tp mls nk menaip...so skrg ni aku nk citer....aku la ni tgh cr katil...+ perabot utk bilik aku....bukan ape...katil n prabot yg ada ni aku nk buat amal jariah sket...InsyaAllah.....so smalam kua g kedai prabot dgn incik Tunang keshayangan....jalan nye jalan...aku ade nmpak 1 katil ni mmg bets n cun n memikat hati idaman kalbu...kiranye kalau aku ada katil 2 Incik Tunang aku ketepikan...hehehhe buleh ke gitu...? ok dah merapu...


skarang ni yg ada dlm pemikiran aku is....Classic Design....haaa mmg cun la..aku ade suka kat 1 design kat Empire (ala kedai perabot yang si Kak Nita Serawak 2...) haa tp harge dye makkk aiiii boleh tahan gak la...tp design dye mmg cntik n cun tau...aku mmg tdo pon termimpi2 lagi katil 2...haaaa da nmpak katil 2 mmg CONPOM aku x hengat kat  Incik Tunang...miuaahhahahah (Gelak Jahat)


skrang ni aku tgk katil banyak yg moden...alaaa yg bebanyak diamod swoviski 2...aku suka gak...ade tgk kat 1 kedai ni...makkk aiiiii mahaii nyee la.....dekat 20K utk katil n the other tp x temasuk almari...haaaa bayangkan xde almari pon da dekat 20 K....klo ade lamari...? haa amenjawab la jawab nye.....uishhhh katil la ni mahal btol.....haa lg 1...20 K tu tak termasuk tilam tau....adeyhhh klo aku beli pon tdo tak bertilam....ish3....mahe bebeno...~!!


tp keseluruhan nye....katil la ni mmg cekik darah gyler2....ni pon sbb da ade % tau...klo tak mau nye dekat 40K utk katil...adeyh mane nk cekau duet weyh...!???


Dilema..~!!

Sedih....tp Gembira

Okee hari ni aku nk membebel ttg somthing yang boleh d kata kan sdh gak la....


Mengapakah...? owhh sebab nye boss haku aka manager dah tak jd boss aka manager aku....dye da tukar department len tp still company yang sama....nak kata tak sedih tipu la kan walaupon sama company....tp kteorang akan merindui boss....bukan nye ape...boss aku ni mmg sempoi habes....ms dye umum kan yang dye tagl bape hari jek lagi gn kita...aku rs sedeyh gyler....sbb nye takde sape leh ganti kan tempat dye... :( mmg ssh nk dpt boss yang baik mcm tu....tak pernah merungut n sgt3 sempoi....kira mmg best la senang citer...Masa dye bgtau yang dye nk tukar dept kan....aku rs mcm "perghhhhh sape lak yang gantikan dye ni?"


hehhehehe sdh mcm mana pon dye happy jek dpt keje yang dye nak...aku rs da lama kot dye nk keje 2...dah dpt so Alhamdulillah...aku doakan kebahagiaan dye n karier baru dye....walaupon dye takde d sisi kteorang...aku rs jiwa aku n kwn2 yang len da sebati gan dye....dye mmg baik n jarang marah2...senyum jek...hai boss nape la tukar dept....kalau tak leh ikot sama...hikhikhik...


so nak d pendek kan citer *walopon sebnanye aku da cite berjela-jela panjang nye* hari ni group aku g celeb farewell utk dye....

Haaa celebrate gitu bole? tap tak larat kot nk angkat...hikhikhik



bkn bermaksud kita semua suka...tp tanda pengingatan n terima kasih dr kteorang utk boss 2....haii ssh nk dpt boss yang baik mcm 2 tau....sgt ssh... ((Y_Y)) sebak nieh..~!!


Alaa kteorang tak buat mkn2 kat hotel yang grand2..kedai tepi jalan jek..tp mknan dye msyuk gyler seyh...!!! Kari Kepala Ikan tuh.....!!


fuhh mmg terangkat wooo...uish kalau la td ade sambal blacan...mmg x balik la kteorang duk bermastutin sementara kat kedai tu....sedap hingga tgn berbau kari smpai skrg....^_^  tp kteorg happy jek...tgk boss pon happy jek mkn gn kteorg td,,, :) tak caya?

Haaa tgk...dye enjoy tau mkan g kteorang sume....wink wink....

 yang ni plak group meja yang mmg gyler mkn pale ikan....
tgk jek la...tgh2 mkn boleh posing gn ikan 2 tau..! mmg rowk btol pic ni...!

 Boss ni rajin layan kteorang....*aku rs boss tgh mkn sotong....n sotong tu liat okee..cb tgk muka dye...opssss terngata plak sowie....^_^*

 Masing-masing kusyuk btol mkn...mmg tak nmpak org la senang citer....amik pic pon tak pasan

ko ngaga pe lim...?

owwh...seblom terlupa...kteorg ada bg gift kat boss...ala kecik2 jek...tu pon tanda terima kasih sbb dye banyak tlg kteorang dlm bermacam2 hal....


Rancang nk buat mkn2 kat opes pastu nk mkn mecdi..pastu tukar lagi...last2 kari pale ikan gak yang je idaman hati...hikhikhik....tp mmg bets bile mkn reramai....dpt rs keakraban kami semua...yang bes nye ade gak team aku yg g training....sanggup turun padang n join kteorg....u r da best la my pren....lebiu la...sape? haa mahal pic ni tau...~!

Haa nmpak...siap nek moto merempit berdua-dua an dorang nieh...muahhahahah bile tgk2 balik...aku salute la team member aku ni....walaupon g training ttp jon kteorang sbb nk meraikan farewell bos...terharu kan *sob sob sobb*

Boss, u are the........


EVER...~! moga Dimurahkan rezeki n di panjangkan umo....jgn la lupa anak2 Inventory boss kat sini...jenguk-jenguk lah kami ye...*sob sob sob.....berenang ayaq mate aku....*

hurmmmm sorry ye blogger....xde pic sbb org yg bawak kamera x masuk kan lg pic....so xleh nk kidnap pic dr dye...ken tgu br leh tepek kat cini..


okes la...aku nk chow dolu...


muahxx to all reader...~!!

Friday, November 12, 2010

Ular

Ye aku mmg suka tgk ular dlm TV bukan la depan2...kalo depan2 aku la org petama yg lari dulu...muhahahahha aku penah teringin nk g Pameran Ular kat Muzium Negara....tp xdek sape nak bawak dlm erti kate len Incik Tunangan haku ade clas sbtu ahd...sooooo kempunan smpai la ni aku nk g tgk Pameran Ular tu...sob sob sob....


haa citer pasal ular kan...smalam aku mimpi ular tedung...! wahhhhh mimpi haku ni apehal kan...ular tu tetiba jek men terkam2 aku plak....pastu aki nmpak dye kua kan gigi taring dye...mak oiiiii nakot kan okee...!!!!!!! tajma nye nauzubillah....walaupon aku x penah tgk ular dedepan kan..tp dlm tb HD aku tgk gigi ular mmg tajam gyler.. pastu aku sm[ai la ni dapat rs kesan gigitan ular 2...wlopon dlm mimpi...sgt menakot kan okee.....sakit...lepas gigit ular 2 blah...ms dye da gigit tgn aku 2...ssh btol nk lepas kn ular 2 dr tgn aku...uishhh mcm bergelut gak la aku gn ular 2....


sgt menakot kan aku terjaga jam kol 4 pagi.....aku tgk relek jek adik aku tdo seblah aku....tp kesan gigitan ular dgn gigi taring yang tajam 2 mmg sgt sakit okeee


tp ade org ckp.....aku da nk kawen...sbb tu mimpi ular..ye kew..? tp mimpi 2 sgt mnakot kan...


muahxxxx to all readers....~!

Wednesday, November 3, 2010

dlm minggu ni je.............

Aku asyik la pening tak hengat dunia....tiap2 mlm aku akn tdo awl...so mknanye aku x dpt nk bemanja2 gn mak ayh aku...sbb dye aku blk dorg ada hal...esk pg aku bgn pg jmpa daddy jek mama da g keje....dlm minggu ni cm 2 la rutin aku...nth nape ntah....tiap2 mlm pale aku pening....pening yang sgt luar biasa okee....slalu nye ble pening aku mdi n pening 2 akn hilang..la ni pening kene mkn ubta tutup lampu n tdo...adakah sbb aku diet tak sakan? ada yg ckp aku mkn x teratur....kejap mkn kejap tak...tp seblom ni okee jek....aku da mkn byk da...bekfes aku mkn...tgh hr aku mkn...mlm..? aku xmo mkn mlm...diet la kan....


Haishhh aku pon tak tau la...kalau berlanrutan mcm ni tak best la...nk jmpa doc pon mls bukan sbb pe...kang dye bg panadol gak...sama jek...so baik aku mkn ikot waktu la ni...tp dlm kuantiti yg siket..bak kata member aku...mkn je sume..kalau tak nnt ngidam ble da ngidam mkn byk dr yg biasa nye...btol 2..! ble aku pk2 blk...btol gak pe yg dye ckp....tp masalah nye....!!!! hmmmmm xde masalah aku la punca segala masalah....aku la punca sbb aku gemok...aku la punca sebab aku tak fit...aku la puncanye...adeyhh....


So mulai dr skarg ni.....mkn dlm kuantiti yg siket tp byk.....*bole ke aku buat ni?*


chaiyokkkk fara chaiyok..!

Muahxx to all readers..~!

Monday, November 1, 2010

Semalam

Aku kua ngedate lagi gn Incik Tunang aku tershayang....wink wink wink...! hehehhe alaa xde ape yg special pon...memula g jenjalan kat D'Curve.....niat d hati nk mkn steamboat tp...memandangkan sabtu ritu haku da mkn...so xkn nk mkn lg kan..? hehehhee len kali jek la...lg pon haku da balun nasi lemak 50 sen yg bibik haku masak....mkn siket jek....x byk pon...


okeee aku kua dlm tgh hr cm2 la....kemas umah dolu ape2 yg ptt....kmas bilik adk lap cermin ape sgala ape bgaia....pastu aku pon bersiap2 la mau kua.....so sesmpai jek kteorg bli tikert sbb nye niat nk bawak adk g jenjalan...dye da bape kali nk sgt tgk citer Cuti -Cuti Cinta...aku ni kan kakak yg baik la sgt..so aku bli tiket n bawak adk aku yg busuk 2 tgk wyg.....pastu ternmpak plak citer Live as we know it...alaa citer ni

haa cite ni....wahh sgt best n touching okee citer ni...! touching 2 biasa la aku la 2 yg kuat touching heheheh tp mmg sdh la....oke overall citer 2 bole la tahan....from 5 aku bg 4 bntang....bby dlm citer 2 buat aku rs mcm wahhh sgt comel...n adakah ank aku n secomel 2? owhhh msti la TAK...! gilos r klo ank aku mcm 2...*Aminn aku berdoa pada mu Ya Allah*...


so korang g r tgk citer ni...mmg kelakar n best.....+ korg akan terhibur gn bby yg sgt comel + cerdik 2...!


pastu abes tgk citer 2...time utk mkn plaks.......aku da knyg tp Incik Tunang 2 lapo plak...soooooo kne r tman dye mkn...dye smalam ngidam Pizza plak...hadoi memacam dye nieh...tp xpe....kata nye selera dye dtg bile aku ada..*wahh sweet gitu..berbunga2 hathi dgor dye kate gitu* so cr punya cr...mate da mmg nmpak Pizza je n xmo yg len...kteorg pon singgah mkn la kat


Vivo bukan Viva k...hmmm memandangkan aku xde la teringin sgt nk mkn pizza...aku order BBQ ciken wings gn fries....ciken wings dye leh tahan gak la...shedap gak...pizza dye aku mkn 2 slice jek....bolee ta tp sbb aku xnk mkn pizza aku rasa pizza 2 mcm oke2 jek la...hijhikhikhik....haa pastu aku order air yg bole tahan sedap gak la...banana kebana <---sesuka hatia ku jek letak nama air ni...ape ntah tak igt nama....tp mmg rasa banana + oren kot...tp mmg best la..!


pastu mlm plak aku bwk adk busuk haku g tgk wayang citer


Cuti-Cuti Cinta....hehehhehe citer ni biasa2 jek....tp sweet la...Nor Danish sgt comel dlm citer ni + gandingan dye gn Farid Kamil mmg sgt comel....citer ni mmg kelakar la....tp bg aku yg buat citer ni klakar is Cat Farish 2...n cara Azizah mahzan ckp...

"Reyyymeeee, Kesebareennn ammatt d perluukhannn desheyni.....*korang sebut ni ikot sleng omputih br nk ckp bahasa ibunda kita..*"..maksud nye...kesabaran amat d perlukan di sini....

Cat Fardish dlm citer ni mmg lawak gyler r...so overall aku bg 3 1/2 bintang la utk citer ni....alaaa nk bg stgah2 plak...baik bg 4 je ye tak..? hehehehhe.....so mood aku mgu lpas sgt happy n aku rs si dia pon same gak....pasni x jmpa lg smpai 2 mgu...pastu br jmpa blk....hehehhe boleh gitu?

okee lah u olss..nnt aku merapu lg..

Muaahxxx to all readers...!

Saturday, October 30, 2010

Akhirnya....!

haku dapat gak mkn steambot....fuhh mmg stim gyler masyuk je aku mkn ts...byk gak aku dok  malantak fish ball n jelly fish n meehoon + sup tom yam yg tersgt pedas + smbal merah n hijau yg mmg da best...! fuhhh gyler r.....


aku g mkn dgn kakak sdara haku + adk sdra aku...wahhh gurls day out la senang citer.....thanks akk ku yg chanteks..sbb bawak kita mkn kat



Steamboat Village, Ikano.....shedap..!! muahhxxxx


okee la mau bersiap2 mlm ni nk kua ngedate lg....wink wink

muahxxx 2 all readers...!

macam mana aku nk kurus?

ye la kan.....semalam jek aku mkn 3 kali tau....pepagi bekfes gn kakak2 comel aku.....mkn cm biasa la...nasik goreng pedas gyler + sosej.....pastu tgh hr aku kua g Meronggeng Rokiah gn kakak2 aku gak....mlm plak....ngedate gn Incik Tunang keshayangan haku....ye r ikot kn hati aku xmo mkn mlm 2....ye r tgk dye pon haku da konyang gyler tau tak....tp cian dye lapa n soh aku tman dye mkn....hikhikhik so smalam ngedate kat SACC Mall...sbb hnatar mama ada event kat Shah Alam..mkn kat Noodle Station.....shedap gak la...tp aku nyesal btol x order kuey tiaw goreng...sob sob sob....aku order pe?



ni Air Incik Tunang yang punya.....Manggo + Strawberry...*bolee la tp haku x suke*

Ni plak air aku...Blackberry + Vanilla....shedap yang tak terkata weyhh...!

haaa konon gabunag antara haku n Incik Tunang...*gedikk gyler da niee*



wahhh terluir nengok......feberet haku ni...tp ni bukan haku nye...Incik Tunang yang punye.....dye ngidam nk mkn lamb chop agk nye...yg ni Lamb Shoulder....shedap gakkkkk..


yang ni haku yang punya....sgt la boleh tahan sedap nye *nk jaga hati nye pasal*....

so overall smlaam aku tdo dgn nyenyak nye...sbb nye dpt jmpa buah hati pengerang jantong intan payong emas haku...


so mood today sgt happy n happy n happy...!

muahxxx to all readers

Friday, October 29, 2010

Burghhhhhh.....Alhamdulillah.....

Wahhhhh kali ni aku mmg btol2 ronggeng rokiah dgn akk2 ku yang sgt sporting n comel....tp dlm byk2 tuh aku la yg paaaaaaaling comel....hikhikhik *okeee sila tampar diri sendiri sekuat-kuat hati korang...* so minggu ni cukup r korum geng Bus Sekolah...kecuali Zaza Koza *utk pengetahuan korang Zaza Koza tu laki...(*_^)* je yang tak de...sbb dye jenten so kene g smayang jumaat...* bagus ko zaza...2 la dolu aku nk kat ko tp koda jd tunangan org..opsssSS terlebey suda....Kak Asza fara memain je k... ^_^ *

memula meh aku knal kan geng ronggeng rokiah haku...



Kak Sha Snow White & Kak Izie Hensem...

 Budak Comel & Kakak Comel.....

comel kan...?? haa 2 la rugi la sape yg tak suka gn kteorg....sbb sesungguh nye kteorg pon x kesah kalau ade sesape yg x suka gn kteorang....erk...! pe yg aku merapu nie? oke oke....jom follow up aku berceloteh..jom...!



ok... aku mula kan...actually pg td plan nk mkn kat SR jek...tp ntah mcm mana boleh plak terkeluar dr ofce *mknanye mkn kat lua la...* so g r mid...slalu nye mkn kat food court....tp tadi aku mls nk mkn kat food court sbb nye aku da bosan tak tau nk mkn ape kat sana...so we all decided to eat at a restaurant..tak kisah la restaurant pape..saje nk try test lg pon da cukup korum da...my usual restaurant kalau g dating bersama incik tunang..*ehhhh tergedixx plak...sorry readers....aku terlalu happy hari ni....hikhikhik...kalau tak suka x tahan jek la ye..* kat The Gardens....jalan punya jalan....last2 aku ajk jek mkn kat


Flying Chillies......haaa aku pon tak tau nape nape kedai tu gitu....nk kata terbang xpon...hikhikhik...opsss terlebey lagi..


sesampai jek kteorang trus order air.....



Coconut Ice Blended - Haku yang punya...


Mocha Ice Blended - Kak Sha n Kak Izi yang punya...


Air Roselle - Onie yang nye....

bile dapat air bukan men teruja g semua...tp biasa la aku cool je...*cehhh waaahh sdg kan aku pon lebeh kurang je* nk tgk rupa sensorang dpt air??


haa tu dia...kesedapan Mocha tu mmg tak terucap oleh kak izie....


yang ni plak minom air smpai tertutup2 mata....tu tanda nye sedap....! tak terkata la senang citer....tp mmg sedap pon....! *sorry kak sha dlm byk2 pic..pic ni yg paling cun pd mata fara*


wahh menten jek dpt air...sedangkan hati tak sabar nk minom...! hehehhe


haaa ni mmg hantu posing....tgh minom air pon sempat posing...comel kan..? wink wink


beberapa minit pastu.....dtg r mknan.....memula bg nasi....*tau kan nasi tu ape? tak tau p google...type google then type nasi... (^_=)*.......lauk2 nye adalah.....


Deep Fried Fish with Mango 


Seafood Tomyam.....


fuhhh makanan dye wa cakap lu.....sgt best weyh......ikan dye very the crispy + kerabu mango dye mmg terbaek la...bape kali aku tergigit cili padi dye...tp aku tak kesah...lg pedas lagi haku suka...masyukk jek rasa.....fuh ter baek la lauk tu..... da la ikan 2 mmg da crispy sampai ke tulang2 dapat plak mkn tomyam yang uisshhh ssh la aku nk ckp....mmg sedap Gyler...ada rasa masam nye...manis nye kuah tu....pedas mmg tak payah ckp la..senang citer cukup sifat la..smpai skrg aku stil terbayang betapa sedap nye kenikmatan makan tom yam kat kedai tu....alaaa tak rugi pon kalau mkn kat sana....korang kalau nk rs g r try mkn kat restaurant tu....mmmm a bit expensive tp aku rasa berpuas hati....lg pon bg aku...bab mkn2 ni tak berkira sgt....asal kn sedap n halal....^_^


so overall aku sgt happy...klo korang baca entry aku pg td sedey smcam jek kan..la ni aku da happy da...sgt suka kalau dapat klua gn kakak2 aku....hehehhe dorang la yg kene jaga aku..sbb aku adik manja dorang *Adek Manja?? bluekkk geli plak aku* hehehehhe pape pong tengs akk2 ku sbb buat kita happy hari ni...^_^ 


okee la aku nk smbung buat koje ni...nnt aku hupdate lg pic kat fesbuk k...yg kat cini ontro jek...


muahxxx to all reader...~!

kacau

haaa bukan kacau kuah nk memasak 2...ni kacau len...


Mood aku la ni mcm kacau bilau...ni mcm jek blom kalau lg...ntah la...aku rs bosan....bosan gn smua skali....alaaa senang cite aku rs terabai tu jek..! nk ngis haku kt opis + aku x reti la ngis dpn org....blk ni aku nk tgk citer hindustan la...layan perasaan jiwa dan raga aku....


mals sebnanye nk pk...aku rs aku da berfikiran +ve da...tp yang -ve 2 lg banyak dr +ve....hmmm tp 2 la...org len tak paham...hnya aku n Miss Blog jek tau....nape aku x luah kn kat cini? ishh bahaya.....kang ramai yg tau pe yg aku rs...xpe2 bia aku jek yg tau ape yg aku rs...hikhikhikhik....


okee la drpd korng layan aku yg tgh melayan feeling yg ntah tepape ni...baik korang layang lirik lagu kat bawah tu...wlopon xde sape pon yg pnh bg lagu kat aku...or nyanyi kn utk aku or pape yg sewaktu dgn nye....korang layan r lagu ni...Layannzzzzzz

Jason Castro: Let's Just Fall In Love Again



Lets pretend baby
That you've just met me
And Ive never seen you before
Ill tell all my friends
That I think you're staring
And you say the same to yours



And oh, well dance around it all night
And then Ill follow you outside
And try to open up my mouth
And nothing comes out right



And I wanna fall in love with you again
I don't have to try
Its so easy
Who needs to pretend?
But because its so funny
Lets just think about it, honey
Lets just fall in love again

Ill call you in three days
Not too soon, not too late
And Ill ask your roommate if you're home
You call me on Thursday
And well hang out all day
Then fall asleep on the phone

And oh, Ill hold your hand when we drive
And well lose track of all the time
And well tell everyone
That we ain't never felt so alive

And I wanna fall in love with you again
I don't have to try
Its so easy
Who needs to pretend?
But because its so funny
Lets just think about it, honey
Lets just fall in love again

Well fall disgustingly fast
And well stop hanging out with friends
And they'll be so offended

And I wanna fall in love with you again
I don't have to try
Its so easy
Who needs to pretend?
But because its so funny
Lets just think about it, honey
Lets just fall in love again
Lets just fall in love again


muahxxx to all readers...!

maaf kan aku

owh blog yang aku shayang....maap kan lew haku yg da lame bebeno tak hupdate kat cini....sesungguh nye kemalasan melanda diri haku yang semmg nye mlas ni...


so ape yg aku nk citer hari ni...mood aku hari ni adalah Hindustan.......ikot kn hati naluri nurani aku ni aku nk jek pakai saree....erkkk aku pakai saree?? wahhh tak buat keje la sume sbb mata bernanah n berdarah tgk haku pakai baju saree.....bukan sbb cantek tp abb nmpak lemak2 tapu yg ade kat badan haku...opssss ade kew lemakss?? OVER okee....


nape mood aku hindustan hari ni sbb nye.....smalam aku bantai tgk citer Aku SRK kat Astro...sgt lawak bodoh..! tp okee la kalau stress keje kew ape kew kan....tgk citer 2 mst gelak n ye....citer tu mcm nk menunjuk kan 1 Malaysia....bolee la.....yg pasti aku sgt sokee lagu Hindustan yang di selit kn dlm citer tu...sumer citer feveret haku.....


mula la aku nk dgr lagu hindustan 1 hari ni...hehhehehe nasib la kalau ade sesape yg dgr lagu hindustan...mmg aku tak leh nk kawal perasaan keHindustanan aku hari ni...Tuuu jee dee ka too hai jana sanammmm....Pyarr ho ta hai d vanaaa sanammm.....*okee berangan berlari-lari di tepi pantai bersama Tuuuutttttttt....ewwwww Gatai...!*




muahxxx to all readers....!



Friday, October 22, 2010

T_T <---- ni maksunye aku tgh sdh

kan aku da ckp aku skrg ni tgh emo kan semalam...pastu hari ni igt da oke la..happy jek dtg office....pastu bukak r fesbuk sat... tup2 aku tgk kat page manusia ni ada plak d tag nama pompuan kat nama org yg aku knal....persoalan nye.....!! WHO DA H**L is tat girl to him...?????


PISSed Off....! sedeyh...Feels like crying........i hate him....!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, October 21, 2010

Mood aku......

Laa ni tersgt la emo......tak tau le napew....cepat bebeno trasa gn sesape yg ada kat sekeliling haku la ni....awat ntah aku ni pon tak tau.....eeee lok lak btoi haku nie.....sgt tak suka gn feeling meeling mcm nieh....rs mcm nk jauh je dr sume org...konon cr ketenangan..*ko hengat ko ni sape fara nk bawak2 diri ape bagai?*


nape ek haku jd gitu? effect sbb aku da bertukar status separa single kew? uisshhhhh sgt menakot kan dgn aku mcm ni....x best langsung..! so utk pengetahuan sume org tak kisah la readers blog haku ke sesape kew.... terutama skali kat blog haku....aku mmg terasa gn sume org....termasuk diri haku sendiri....awat lerr aku jd lagu nieh weyh..???!!!!!??????


jiwa kacau bilau seriau.......so aku nk layan lagu Derita Merindu jek la....buleh? ewww jiwengs....! blueekkkk xmo r lagu tu...haku nk dgt lagu....Romantika Indonesia la....lagu jiwengs2 indon...best gak layan....

Wednesday, October 20, 2010

Laa ni kan.......

Aku tersgt la teringin nk mkn Kinder Bueno White....sgt teruja kalau dapat mkn...!




haa yang ni la....hawi tu aku ade ckp gn Incik Fiancee....tp xde pape tindakan pown...so aku rs aku terPAKSA menggunakan kuasa veto aku sebagai org yg paling comel dlm idop dye *sesape nk muntah g amik beldi or g toilet yek..! muahhahahahha* dgn............



















































































M.E.R.A.J.O.K...!! *bukan meROJAK*




hikhikhik buleh gitu...? uishhhhhhh sabar....tak bek... jangan.....* tak buat * hikhikhik


Muaahxxxx to all readers.....!!

Awak nmpak biru.. >_^

hikhikhik igt g tak iklan celcom yg dolu2 tuh? sgt comel kn iklan tu....bukan ape...hari aku pakai baju ade kaler biru2 sket + pakai adiah yg ade akk kt ofice haku bg...katanye adiah sbb aku dah...tuuutttt.....aipp aipppp tunang baru..! hikhikhik...


mls nk type bebanyak...pape pong..thanks to Kak Jie yang bg kita adiah nieh....shaya shayang kak jie..!


ni kain baju yg aku pakai hari ni...ala2 kain cheongsam la....tp versi wane putih.. *nak jugak..sebut cheongsam....hikhikhik...*


Tadaa....!!! ni r dye gelang tuh....


Chanteks kan...? haaa aku pe lg pakai la....warna baju da sama da...wahhh kene gitu baju aku gn gelang nieh....jgn jeles...!



so aku sgt suka gn gelang ni...ble pakai...wahhh kelass makk..! sokee..!!


muahxx for all readers...!