Friday, July 30, 2010

Harus lah atau Harus kah???

aku ni sebnanye dalam dilema...bukan ape....aku ade nmpak beg ni...aku rs sgt berminat...cuba korg bg pendapat....yg mana oke?



yang ni okee tak???? ke yang


ni?? mane 1 ek yg sesuai???

ke 22 tak sesuai gn aku??? Y_Y tapak tgn aku da gatal da ni.....tulun la weyhhh

Mmmm Bolee tahan laaa

u Olzzz,

semalam aku kua ngedate...huhuhu owhhh bahgianye..saje je jenjalan g OU..ade gak yang sudi bawak aku g jenjalan.. *berani la tak bawak...merajok sebulan..erkk buleh ke?*..so jalan punya jalan konon nk mkn


tp tak jd...sebab aku bukan nye kuat mkn sgt...plus aku kn on diet *poyo jek..!* so tukar plan...tetiba nmpak 2 restaurant ni..mcm best je so try la...

makan kat cini...bole tahan la....kedai pon okee je.....ramai gak la yg mkn kat cini....

so aku order

ice lemon tea dengan


Fried Penang Kuey Tiaw....Nyummy ..! sedapp weyhhhh..makan pulak dengan cili padi....wahhhh *cubit sket pipi aku ni....byk pulak mkn nye*

Teman ngedate saya pulak order

sprite...tp biasa laku ni kn mmg suka cuba bnda2 pelik...aku cmpur kn air Sprite dlm ice lemen tea aku....fuhh terangkat la...! sedap weyhh..!

pastu dye order mknan

Fried Mee Sri Melaka.....nmpak pelik kan....mcm tak cukup sifat je....fuhh rs tgkk.!! sedapp so tak nyesal la aku kua ngedate n cuba mkn kt cini...

kedai ni ala2 nyonya stail la...ye r da kata pon Sri Melaka...so ade asam pedas...alaa memacam la...so out of 5 aku bg 4 stgah la...hehhehehe so kalau u ollz nk try boleh la cuba....tak de la mahal mana...okee la...sebab aku berpuas ht gn mkan dye d sdiakan...org kata....bayar mahal xpe asal kan kita berpuas ht gn masakan yang d sediakan...btol tak???


okeyhh la sayang....mak nak g jenjalan cuci mata jap....ye la cuti la kata....jenjalan sakan la aku....pasni nk ken eberkerja keras...cr duet kawen.

chaw bedahh.~!

macam mana nk bukak kacang yang mmg tak boleh bukak..?


haaa pelik tak title aku hr ni? korang jgn men2...bukan senang tau...kacang ni bukan sebarang kacang.....ada org ckp nama kacang ni kacang cerdik....ade yg ckp kacang pintar...aku pon tak tau la....aku balun je....sbb sedap...tp mslahnye...kacang ni kebanyakkn nye tertutup....kalau nk ttp kene isap n ggit *erkk len mcm je bunyi nye...huhuhu opsss* tp masin nye Nauzubillah...boleh kene darah tinggi tau tak..aku salute la kt sesape yg boleh dok isap kacang tu....aku try skali je nk pening pale aku....ish3....nk tau macam mane nk bukak kacang tu? meh aku ajr..aku dapat tips baekk punya.....Jom Terjah...~! zazzzzzzzzzzzzzzz~!


haaa ni la kacang yg aku ckp tu.....erkk...tak nmpak?

haaa nmpak tak?? korang nmpak tak? tertutup ketat tau tak kacang tu....da la masin + keras kebaton...boleh dpt darah tinggi + rongak gigi tau tak..!! tp senang je...


memula.....


masuk kan kacang tu dlm plastik....ikot suka la...nk masuk bape byk tp jgn la byk sgt....sesikiet dlu...t lelama jd bukit...kn?? 

lepastuh....alaaa korang pon tau la....senang n kacang je....ape??
Batu Lesung?? agak2 la kot...mane nk cekau kat opes nk menumbuk kacang guna batu lesung...baik korg buat smbal blacan je...wahhh sedapp nye..!

































































scroll lagi.....jgn malu2....













































































































































tuu dia.......pakai kasut ko...! muahahhahahhaha aku pnh gak tepk pakai kasut..ade gak yg terpk mcm mana aku terpk....huhuhuhu dgr cite sedap...sebab ade perisa tambahan....perisa tapak kasut *tak pasti la wangi ke busuk..huhuhu* aku tgk selera je dye mkn...hehehehhehe


amacam??? okee tak cr ni? okee la kn drpd xde...so para penonton bapak-bapak ibuk-ibuk semua yang ada di sini......goyang yukkkk *Alamak termasuk dangdut plak*

so....Layanzzz

Chaw bedahh.~!

Heppy besday Asrol...!!

actually besday mamat ni da lama da...hari rabu hari tu tp memandangkan jiwa tak berapa nak tenteram sangat so mls nk buat blog sebab xde idea yg kua....aku nk menaip pon pk berjuata2 lemon kali pe benda yg aku nk buat...soooo memandangkan hr ni jiwa aku kembali normal....aku ade banyak pulak idea yg aku nk  tulis....so kita mulakan dengan besday si Asrol member office aku....

hari rabu (28 July 2010) hari tu besday dye...team aku saje je buat dono...tetibe je team seblah buat besday party besar2an....adoii sedeyhh bebeno aku tgk muka nye si Asrol tu....tp kteorg ttp buat bodo n dono...huhuhu what to do...sbb kitaorg da ade buat planning utk Asrol... ^_^ n aku rs si mamat tu agak happy la gn surprise yang kteorang arrange kn utk dye....yang best nye...Boss kte org yg bawak kan kek dye.. *Jeles...!! ms besday aku boss tak bawak kan...tp aku beruntung....sebab Hot Mama merangkap boss kecik aku yang bawak kan...owwhh i lap u la Hot Mama..! muahhxxx*


haaa jeles tak jeles la...hehhehe tp im happy if u are happy ye En Asrol...da tua so da boleh cr colon yang sesuai utk kawen.... ^_^ tp soh Geng Mereng yang crkan...sebab dorg lg knal ko kan asrol....jom layan gambo yang sempat d snap ms surprise besday asrol..Jom Laynnnzzzz.......!!


Selamat Hari Tua Asrol yang ke 25...^_^

ni sape la yg dengki kat ko asrol amik gmbar kepala sparoh je bukan fara tau asrol Halim yang amik gmbar dye...dye dengki gn ko sbb boss bwk kan kek ...hehheheheh

aku rs ni la dye Geng Mereng...aku? aku bukan tp aku kn fotogedik...so haruss laaa gambar aku ade...hehheheheh

yang ni pulak group Inv aku...tp sebahagian je la...sebab lg 2 org tgh amik gmbar...korg prasan...ade org da mengcover muka boss...huhuhu ayokk tak tayok..muka boss tak nmpak...*yg pntg muka aku nmpak...^_^*

haaa ni la muka besday boy nye...ensem? anda berminat? sila promote dr sendri dekat Si Asrol tu sendiri...tak kuasa aku nk dgr rintihan hati korang yg nk kt dye...hhehehehe

haaa masa untuk melantak kek ni....sedapp weyhhh..!

so tu la dye siket sebanyak ttg besday member aku....merah padam muke dye bile kita sume nyanyikan lagu epy besday kat dye...haaa jgn igt kite xleh buat surprise utk ko ye asrol....menjadi gak ekk....senyom sokmo dehh..!

chaw bedahh..~!

Wednesday, July 28, 2010

jiwa kacau

Jiwa aku agak kacau hari ni...ntah pesal ntah...mkn mcm tak bape nk lalu sgt...pale aku ni pk memacam *kes rogol bunuh kawan mkn kawan hipokrit sumer ade.....*  benda...pesal ntah....ditambah plak gn aku sakit pale migrain kot....mcm menyocok-nyocok  bukan dikocok-kocok je mata aku ni...sakittau tak..maybe sdh smalam tak abes lg....*arrhhhhh persetan kan semuanye...*

Aku tak ceria langsung hari ni....Kesedihan dalam tawa....*chewahhh... Y___Y * aku tak tau nape..aku tak suke tak ceria nnt aku tak nmpak comel....ehhh bukan perasan tp mmg kenyataan...huhuhu nasib la kalo nyampah x pyh baca...Adeee haku kesahh???!! *hmmmm kesah gak sebnanye...ye r klo korang tak baca sape g nk bc blog aku ni kan...sorry....T_T *


keyh la aku nk cari ilham jap...nk muhasabah diri...

Tuesday, July 27, 2010

Dono What to say Y_Y

Sila baca dengan penuh kesayuan dan hayati setiap ayt yg aku type ni....


Nape kan kat dlm dunia ni kita ssh tersangat ssh nk kawan yang btol2 ikhlas nk kawan gn kita...? ssh btol..kalau da jumpa tuh 1 dalam berjuta-juta org dlm dunia ni..ssh...kekadang niat kita baik..ye la nk share smthing yang aku rasa boleh buat semua org happy..tp end up dgn sebaliknye...tu la...kalau kita baik sgt pon ssh...jd jahat lagi ssh...kekadang aku terpk..kalau la kita ni dapat anugerah yg boleh baca ht & perasaan org laen...kan best..xde lg hipokrit...so org akn tau niat kita yg mcm mana...ssh kan...yang paling tak best nye bile...depan kita senyum...gelak sesama...mkn sesama...bertepuk tampar sesama..bergurau sesama...tetiba kita dpt tau yg dorg sebok dok ngata kat blakang kita * Y__Y Sob sob sob kesat air mata yg tak henti2 nk kua*


kalau la korang kat tempat aku....pe yg korang rasa?


yeee aku tau..mungkin ada la sorang dua yg akan backup kita...tp kita mst rs tak sedap ati sebab seblom ni kita baik tiba-tiba dapat tau yg ada la sesetengah manusia yg mengata kita dr blakang..yang paling tak best nye kalau org tu boleh dikatakan rapat gn kita..sdh kn..tp mungkin ni la lumrah kehidupan manusia kan...yang jahat dorang nmpak...tp niat kita dorang tak tau....aku rs agak terguris la gak bile dpt tau ada yg mengata aku dr blakang....bodoh aku kan...aku da la mmg x ramai kawan...aku br je nk merasa ada kawan tetiba aku dpt tau yg dorg ckp blakang....kang senang kalau just bgtau...so xde la aku rs tertipu gn korang sume...Y_____Y

aku rs mcm bodoh btol sbb niat baik aku di perkotak katik kan...maybe diam kn dr lg baik drpd bersuara kn...so aku rs aku lg rela d panggil sombong drpd org yg baik gn kita mengata dr blakang disebabkan niat aku tuh....Ya Allah sekiranya ini adalah ujian yang kau berikan pada mu aku redha....hanya kau saja yang tau niat hati aku utk kawan2 ku Ya Allah...Aku mohon dari mu Ya Allah....kuat kn la hati hamba mu yang kerdil ini Ya Allah...




aku rasa mcm nk menjerit je...!! nape la aku org suka sgt salah tafsir aku ekk?? kalau aku baik gn org tu dorg ckp aku suka...kalau aku dok ngata ckp aku ni jahat bebeno...masalah nye skrg ckp slah tak ckp pon salah..

Ye..! aku mmg bukan seorang kwn yg baik tp aku cb untuk jd yg terbaik....aku kalau boleh tak nak mengata sesape..tp aku mmg tak boleh lupa bile aku tada member aku ckp mmg ada yg ngata aku sebab kn benda bodoh yg aku share tu.....ape la nasib aku..kan...


kepada sesape yang ngata aku....aku maaf kan kesalahan korang tp aku takkan lupa la wlopon aku tak tau pe yg korg ngata ttg aku *erkkk buleh ke gitu??*....Manusia ni kan tak lari dr buat kesalahan...aku sendiri pon maybe ade buat byk kesalahan kt korang and maybe aku tak pasan..sebab tu korang ngata aku...mungkin la kan...huhuhu xpe la....

terima kasih sebab mengata aku...aku amat hargai nya...

-FaraDyla Fuad-

ohh manggis..!

Puas hati aku lepas dapat mkn Buah Manggis...konon ngidam la tu...hari tu aku teringin mkn BBQ da dapat...pastu teringin mkn Buah Rambutan....da dapat...la ni br je ngidam Buah Manggis pon dapat gak....tu la kita mane tau kan...rezeki ni dtg bebila masa je...so nk buat mcm mana....tak baik tolak rezeki..tol tak..? nak2 rezeki tu free....haaa lg la sedap kan kita mkn...Moga Allah memlimpah kan lagi rezeki kepada orang yang bg Buah Manggis tu..Aminn... (0_<)

haaa lepas lunch td aku amik siket *tak de la siket mane tp bolee tahan la byk nye..* rs buah ni manis...putih cantik je isi nye....seyes sedap..so far yg aku mkn sume nye putih cantik la...suka la buah manggis...ni pon ade bau2 lg buah manggis....pak kal je la tu utk semua *kira share la kan* kalau ikot kn ati aku aku nk je mkn lg...tp kang org ckp aku ni tak tau malu + tak igt org blakang...haa tak memasal aku gak yg kene....

tgk....tak byk kan???? siket je.....konon aku amik nk buat amik gambar..tetiber ter'Ngap' dlm mulut aku...huhuhu terlebeyy suda....

lpas aku nk mkn ape pulak ekk?? mane tau aku leh dapat...haaa aku nk mkn kt Seoul Garden...! *Pang..!! huhuhu kene tampar gn diri sendiri sbb asyik ingat mkn ke.... Y_Y napee gn aku ni..??*

Apeee??!!!!

Hahahhahaaha aku rs nk tergelak hari ni...gyler awl aku dtg keje..7.30 aku da tercegat mcm pak guard *even pak guard tu pon tak tercegat..ddk lagi....*..pekerje yang berdedikasi btol aku ni..huhuhu compeny aku ptt berasa bangga gn pekerja yg sgt dedikasi mcm aku....hehhehehe *Boss gaji n bonus bg lebey aa..opsss terlebeyy suda...*


memandangkan aku on diet skrg ni.... *aku kene gak cr jalan mcm mana nk kecik kan bontot aku ni Y_Y* so smalam  ada owang teringin mengandong ke? nk mamam..jeng jeng jengg...






sedap gak....aku balun je..makan pape pon aku oke...so..! aku amik Tuna Sandwich...sedap...!



haaa nmpak je mcm tak menarik..rasa tgk..!! sedap weyh....sehingga menjilat jari...okeee


nampak mcm xde selera kn? alaa tp sesape yg pnh rs subway ni tau la pe rs....


mintak lebeh kn salad n tomato..! sgt fresh n sedap...salad pon rangup je...

hasil nye...? Ehhh MESTI la aku mkn tak abes..! huhuhu aku tak mkn abes pon...sebab kenyang....*terpaksa mengenyang kn dr..aku on DIET..!* so aku bg kat adk aku...n dye yg abes kan Sandwich Tuna aku....huhuhu...tp Subway mmg sedap okee

tp hr ni aku teringin nk mkn

sampai kah hajat di hati????

Monday, July 26, 2010

Ada ape dengan P.E.R.E.M.P.U.A.N?

Haa kalau seblom ni aku ckp ttg lelaki..skrg ni aku nk ckp sket ttg perempuan...aku seorang perempuan tak semestinya aku akan sokong pe yg kat bawah ni...sebab manusia ni sumer sama...xde sape yg perfect kan...so...kalau tadi kita da tau serba sikit ttg lelaki....now aku nk share gn korang ttg perempuan...

Jom kita terjah rahsia perempuan...#_#





Perempuan VS menangis
Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. *Tak suke tunjuk2 ni...t lelaki ckp kita cengeng..!*


Perempuan VS Sakit hati.
Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.*True...sebab kalau terus minta maaf mungkin tak jalan....lg terok agaknye*


Perempuan VS Setia.
Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang. Sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan. *Setia kn perempuan ni...ye ye aku tau tak semua..*


Perempuan VS Cinta.
Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.*True..!*


Perempuan VS Coklat
Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,dia akan cair seperti coklat!! *Setuju..!*


Perempuan VS Pujian
Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.*org giler je tak suka kan pujian...laki pon sama kn?*


Perempuan VS Kene Reject
Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja. *Hmmm betol la tu..kalau tak suka ckp je tak suka..anggap kawan..tak payah nk reject2...Y_Y...cb kalau ponpuan buat mcm tu kat korg...haaa sama je kan rs nye*


Perempuan VS Tak Suka
Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.*Pompuan ni hati lembut nye...tak suka tak semestinya tak nk kawan*


Perempuan VS Jiwang.
Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka *Betol...! meluahkan melalui lagu or puisi*


Perempuan VS perasaan
Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.*agak2 la kot...igt laki 2 berguna sgt ke? nobody perfect kan..*


Perempuan VS Mood
Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.*Muahahhahahha btol la tu...byg kn pompuan tgh nk bemanja2 tetiber kene tengking..haaaa cmne tu?*


Perempuan VS Cool
Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan ! tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.*biasa la tu..kene la jual mahal dlu..huhuhu br la ade thrill utk lelaki*


Perempuan VS Senyuman
Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.*Senyum je la...tak heran pon aku...*


Perempuan VS Sahabat
Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.*Mula kan dgn berkawan lagi baik ape....syg seorang kawan kepada bofren...^_^ wahh mak sukee!*


Perempuan VS Alasan
Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.*Hahahahah ketahui lah wahai kaum lelaki...ni hint la..tp kekadang saje je nk bg alasan...tgk laki 2 seyes ke tak*


Perempuan VS Suka
Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.*Lelaki...igt lah korang...Usaha Tangga Kejayaan* 


Perempuan VS Rahsia.
Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!*tapi tak semua pompuan akn cakap...pepandai la korek rahsia...*


Perempuan VS Soalan.
Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.*Hahahah perasaan cinta la tu...cb break..."Nape aku jumpa laki yang tak guna ni...standard la tu...laki pon same...xde beza"*


Perempuan VS Romantik
Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.*Buku? internet kn ade...wat pe la ssh2*


Perempuan VS Cemburu
Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.*eleh laki pon same kan..!*


Perempuan VS Bekas Kekasih
Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!*Huhuhu No komen....* 


Perempuan VS Ucapan
Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.*Ye ke? bg aku tak pon...stakat sume pon bole buat*
Perempuan VS Teman
Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.*standard la 2...*


Perempuan VS Lelaki B*d*h.
Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.*WTF..! aku paling pantang kalau ade laki yang mcm ni...rs nk lempang je..! paneh hati aku...!*


Perempuan VS Cinta?
25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.*Tu kalau tak tau baik jgn sebuat pasal syg or cinta la weyh..!*


Perempuan VS Feeling.
Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..* semua org nk kita syg kn dye sepenuh hati...pe r..!*


Perempuan VS Air Mata
Senjata wanita adalah airmata!! *Haa btol tu....Y_Y*


Perempuan VS Teruja
Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya*hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis*.Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.*Sape tak nak...Kaum lelaki..belajar la dr TV yang crita romantik2 tu....*


Perempuan VS Jatuh Hati
Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dana baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…*Biasala....jatuh hati je br...bukan nye Cinta*


Perempuan VS Jiwa
Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa..*Biasa la tu...sume org nk ada perasaan di cintai '&' disygi....haiwan pon tau rs sy tau..!*




kepada sesape yg terasa....aku minta maaf la...aku juat nk share je...utk semua org gak kan...perempuan tau lelaki and vice versa...


keyhh la sayang...Chaw bedahh..~!

Ada ape dengan L.E.L.A.K.I ?

Heheheh menarik da bomb tak title aku hr ni? So pe kata korang teman aku selongkar serba sedikit ttg rahsia lelaki.....mungkin ada jugak pompuan yang tak perasan ttg rahsia manusia yang berjantina lelaki kan..biasa la kita hanya manusia biasa...Nobody Perfect kan...mane tau sikit sebanyak entry ni leh tlg korang tau and faham ttg lelaki...Jom Terjahh....~!!!








Lelaki tidak akan tertarik dengan gadis hanya kerana dia mempunyai fizikal yang menarik
*Ye ke?* Yang pasti, lelaki cukup senang bila berdampingan dengan gadis yang bijak, boleh bersembang apa sahaja dan tidak mengada-ngada tak kena tempat.

Lelaki juga mudah ‘cair’ jika gadis yang mereka kenali menyokong minat dan hobi mereka. *Hurm...* Contohnya, jika si lelaki meminati sukan bola sepak, si gadis memberi sepenuh sokongan padanya. Pada masa yang sama, lelaki juga senang dengan gadis yang mempunyai banyak persamaan dengan dirinya.

Lelaki bukan seorang yang ‘mesra’ telefon!
*Tak jugak...ade je yang terlalu mesrs gn tepon...!* Itu perkara yang perlu diketahui si gadis. Sudah menjadi adat bercinta, si gadis akan naik berang jika message yang dihantar buat kekasih hati lambat dibalas. Namun kamu perlu sedar, bahawa lelaki bukan jenis yang ‘bersama’ telefon 24 jam. Mereka lebih gemar melakukan aktiviti lain selain berSMS.

Lelaki seorang yang Peka dengan Fesyen.
*Hmm ade la btol nye* Hampir 5o% responden kaum Adam di negara membangun mengakui, lelaki dari Itali adalah kelompok yang begitu peka dengan fesyen. Jadi sebagai kekasihnya, lelaki cukup suka andai kamu memberi idea atau menegur mengenai gaya pemakaiannya. Tapi, teguran biarlah berlapik yee.

Lelaki akan Gelabah!
*
hahahha igt pompuan je yang Gelabah..nampak cool je rupa2 nye....* Majoriti lelaki akan berasa serba tidak kena apabila mahu mempelawa gadis yang mereka suka untuk keluar dating buat kali pertama! Jadi jika kamu berada dalam situasi ini, cuba untuk menenangkan lelaki itu dengan berbual-bual topik ringan. Bukan buat ringan-ringan yee. HAHA. Hamboi hamboi suka korang kan kalau hal² macam ni.

Lelaki Tak Tahan Leteran Perempuan.
*huhuhu No Komen..! tettt....* Lelaki cukup pantang dengan leteran dari gadis! Kamu perlu sedar bahawa lelaki adalah golongan yang tidak suka dikongkong. Kalau nak nasihat pun, hati² yee. Panas telinganya nanti.

Lelaki kurang mengerti dengan bahasa tubuh.
Lebih teruk, lelaki juga tidak faham makna kata² kiasan. Tapi jangan mudah melenting kerana lelaki sememangnya tidak suka dengan ‘bahasa’ yang berkias-kias. Kalau ada yang tak puas hati, cakap je okay. *Pulak dah...kang ckp trs terang pk len plak...*

Lelaki VS Jeritan?
Saluran nafas mereka 30% lebih besar. Jadi tak hairan lah kalau
suara lelaki lebih kuat dan besar terutamanya bila mendengar mereka ‘menjerit’ ! *Wow Mak teruja nokk*

Lelaki VS satu?
Berapa ramai teman yang cantik², tetapi perlu kamu tahu bahawa
lelaki hanya mempunyai seorang gadis sebagai teman sehidup semati. Ya, lelaki sering dicop sebagai seorang yang nakal, suka mengusik perempuan dan sebagainya. Tapi ketahuilah bahawa andai dia sudah mempunyai komitmen, mereka akan memberi tumpuan hanya pada seorang gadis sahaja. *ye ke? da tu yang kawen smpai 4 tu cmne???!! [E>M>O]*

Lelaki mudah terpengaruh dengan persekitaran. 
Lelaki mudah terpengaruh dengan persekitaran terutama dalam hal yang berkaitan dengan keseronokan dan kebebasan. Tidak hairan lah andai teman lelaki kamu mula ‘berubah sikap’ bila mereka berjumpa dengan rakan-rakannya.*ni la yang sedih....nape kene berubah...kalau pompuan berubah mara...haisshhhh* Hmm, bila bersama kamu, mereka akan jadi OK balik.

So dlm hubungan scandal percintaan ni...kite kene la Give n take...lelaki ke pompuan ke....22 tak perfect ok..so sesame la kene mem"perfect" kn diri sesama sendiri *Chewahh..!!*

chaw bedah..~!

Stresss...~!! Arrghhhhh

Haaa korang stress gan keje yang belambak yang mmg tak kan habes....n ter pk bile la keje ni nak abes....hahahhahah jgn risau aku adalah salah sorang drpd korang yang mengalami kebingungan dan kestressan chewahhh ayt aku gylerzz r...*Poyo tahan Ntah tepape*

So pe kata kita try buat something utk hilangkan rs stress semasa kerja....

1. Cuci muka *Hilang la make up aku...! baik aku amik air semayang... sejuk je ati rasa*
Terlalu lama duduk menghadap komputer memang memenatkan. Apa kata anda bangun sebentar dan pergi ke tandas untuk mencuci muka. Kesejukan air itu sudah pasti mampu memberikan anda kesegaran baru. Jika anda bernasib baik, mungkin anda akan mendapat beberapa ilham baru yang pastinya akan menguntumkan senyuman di bibir anda.

2. Membaca kisah lucu *Sentiasa membaca..alamak kantoi tak buat keje*
Kisah-kisah lucu yang banyak dikirimkan oleh rakan-rakan melalui emel mungkin boleh digunakan ketika ini. Dengan membaca beberapa kisah lucu yang pendek, ia mampu membuatkan anda ketawa sendirian, sekaligus menjauhkan anda daripada tekanan kerja yang membelenggu anda. Selepas melepaskan tekanan melalui ketawa, anda kini lebih bersedia untuk menyambung pekerjaan yang sedang diusahakan.

3. Berbual dengan rakan *Aku mmg suke bergosip...*
Di pejabat sudah pasti anda mempunyai ramai kawan. Untuk melepaskan tekanan, anda tidak semestinya perlu berbual dengan rakan rapat sahaja. Adakalanya rakan-rakan baru juga boleh menjadi tempat anda meluahkan rasa sekaligus mengurangkan tekanan yang anda tanggungi. Mungkin dengan perkenalan baru itu anda dapat menambahkan kawan serta peluang untuk bertukar-tukar fikiran dengan orang lain yang mempunyai latar belakang berbeza. Tetapi janganlah keterlaluan kerana orang lain juga pastinya mempunyai kerja yang mereka harus siapkan juga.

4. Ke kafetaria *Tak suka sebab busuk..!*
Setelah seharian penat bekerja dan mengerah otak, tidak salah jika anda meluangkan sedikit masa untuk ke pantri atau kafetaria. Belilah sedikit makanan untuk mengisi perut anda yang berkeroncong. Rasa lapar yang ditanggung bukan membantu sebaliknya boleh menambahkan lagi tekanan yang dialami. Apabila sudah kenyang, anda pasti lebih selesa untuk meneruskan kerja yang terbengkalai sebentar tadi.

5. Berjalan seketika *Aku kalau jalan tak leh sekejap...mcm mane?*
Jika tekanan yang anda tanggung masih belum berkurangan, apa kata anda bangun sebentar dan berjalanlah di sekitar pejabat anda. Ambil masa beberapa minit untuk anda mencari ketenangan dan kekuatan untuk menyelesaikan segala tugasan yang diberikan. Dengan berjalan dan meninjau persekitaran tempat anda bekerja, ia mungkin boleh memberikan anda idea untuk bekerja dengan lebih berkesan. Jika anda bertuah, anda mungkin akan bertemu dengan seseorang yang mampu membantu anda. Apa yang penting anda tidak malu untuk bertanya dan mudah bekerjasama dengan sesiapa sahaja.

6. Cuci Mata. *Ni tak payah cakap pon mmg aku da buat da..*
Jika anda menghadap komputer terlalu lama, apa salah nye jika anda cuci mata anda dengan melihat pemandangan yang menarik cointohnye..ada mamat hensem depan korang tgk la puas-puas sampai lebam...huhuhu

hehhe amacan ok tak idea yang boleh dikategorikan sebagai beras Bernas ni?

Enjoy..!

Perlu ke lalaki jadi romantik..?

Topik menarik untuk di share dgn u all semua *Ntah nape sejak 2 menjak ni aku jadi jiwangs*...

Setiap wanita / pompuan nakkan yang terbaik dlm percintaan....ada juga yang nak kan lelaki yang romantik....persoalan nye....nape ada sesetengah lelaki tak romantik?? Lpas tu mula la nk banding kan dengan lelaki lain..nape bf dia tu romantaik...bf sendiri tak romantik...hehheheh lumrah percintaan mcm 2 la...kita tak boleh nak assume semua lelaki adalah romantik...mungkin romantik tapi tak seromantik romeo2 yg da biasa mengayat pompuan....

So jom ikot aku and cuba kita selongkar disebalik lelaki dan cinta....

FAKTA MENGENAI PERCINTAAN


1)Cinta Storge (Kawan Karib)
2)Cinta Agape (Pengorbanan)
3)cinta Mania (Kepunyaan)
4)cintaPragma (Logikal)
5)cinta Ludus (Permainan)
6)cinta Eros (Romantis).

* Storge (Kawan Karib)
Berasal daripada perkataan Greek yang bermaksud ketenangan dan cinta yang penuh dengan kasih sayang. Cinta itu timbul dan secara perlahan-lahan daripada perhubungan karib yang lama.Selalunya, pasangan Storge mempunyai minat dan keinginan yang sama. Mereka gemar berkongsi harapan secara terbuka dan tidak berupaya untuk bercinta tanpa mengenali pasangan mereka dengan lebih mendalam. Mereka juga jarang memaparkan kemesraan tetapi lebih logikal dan tenteram. Sifat yang jarang merajuk atau merasa cemburu.Perpisahan atau berjauhan tidak menimbulkan kerisauan. Jika mereka bercerai, mereka masih boleh berkawan.

* Agape (Pengorbanan)
Bermaksud altruistik. Individu ini mengambil berat mengenai pasangan mereka. Lazimnya mereka mesra dan berhati mulia. Cinta jenis ini juga tidak mengharap apa-apa balasan daripada orang yang dicintainya itu. Akan tetapi mereka yang memiliki cara cinta Agape mudah dipermainkan oleh orang yang dicintainya dan sekiranya mereka sedar penindasan berlaku, ia dianggap sebagai satu tindakan yang tidak disengajakan.

* Mania (Kepunyaan)
Sangat hebat dan obses. Kebanyakan individu yang memiliki cinta jenis ini sentiasa memikirkan mengenai pasangan mereka, memerlukan kasih sayang, perhatian, kepastian dan ketulusan yang berterusan
daripada pasangan mereka.Mereka juga suka mengawal dan mengongkong pasangannya, cemburu buta,sentiasa perlukan kepastian cinta, mencurigai kejujuran serta keutuhan cinta, bimbang penolakan dan kehilangan cinta serta sentiasa peka terhadap sebarang tanda kekurangan cinta. Selain itu mereka sentiasa menagihkan janji daripada pasangan mereka yang menyebabkan mereka terumbang-ambing di antara eghairahan dan kekecewaan.

* Pragma (Logikal)
Bermakna praktikal dan realistik. Cinta jenis ini dicirikan sebagai logik dan munasabah. Individu itu lebih mengutamakan praktikaliti daripada hubungan cinta. Mereka lebih memerhatikan keuntungan peribadi dalam perhubungan.Ini dicapai dengan mengadakan senarai sifat yang diperlukan daripada
objek cinta dan mengikut taraf serta kemampuan peribadi individu
berkenaan.

* Ludus (Permainan) 
Cinta permainan yang sering dicirikan dengan kepentingan diri sendiri. Individu yang memiliki cinta itu menganggap cinta sebagai satu permainan dan pertandingan yang harus dimenangi. Ia membabitkan cinta yang tiada komitmen, kurang kemesraan, berahsia, tiada rancangan jangka masa panjang dalam perhubungan dan suka kepada perhubungan yang mendadak serta tidak teratur. Selain itu, mereka selalunya suka mempermainkan perasaan pasangan dengan mempunyai lebih dari seorang individu yang dicintai.

* Eros (Romantik)
Eros adalah jenis cinta berwujud fizikal, romantis dan erotis. Para penganut cinta erotis ini percaya, cinta pada pandangan pertama. Mereka juga punya ketertarikan kuat thd penampilan fisik disertai emosi dan komitmen kuat thd pasangannya. Jenis cinta ini, banyak dialami remaja. Cinta eros menggebu dan berani mengambil resiko. Dalam pacaran, mereka menganggap penting ciuman dan pelukan. Biasanya kehangatannya kamu rasakan sampai tiga bulan pertama. Inilah saatnya, dunia rasanya bertaburkan bunga atau dalam erti kata lain romantic and passionate love.


So pasangan korang yang mana 1?

chaw bedahh.~!

Jika ia adalah Cinta......

Jika ia.......adalah...C.I.N.T.A


Jika ia sebuah cinta… ia tidak mendengar… namun sentiasa bergetar.
Jika ia sebuah cinta… ia tidak buta namun sentiasa melihat dan merasa.
Jika ia sebuah cinta… ia tidak menyeksa namun sentiasa menguji.
Jika ia sebuah cinta… ia tidak memaksa namun sentiasa berusaha.
Jika ia sebuah cinta… ia tidak cantik namun sentiasa menarik.
Jika ia sebuah cinta… ia tidak datang dengan kata-kata namun sentiasa menghampiri dengan hati.
Jika ia sebuah cinta… ia tidak terucap dengan kata namun sentiasa hadir dengan sinar mata.
Jika ia sebuah cinta… ia tidak hanya berjanji.. namun sentiasa cuba memenangi.
Jika ia sebuah cinta… ia mungkin tidak suci.. namun sentiasa harmoni.
Jika ia sebuah cinta… ia tidak hadir kerana permintaan namun hadir kerana ketentuan.
Jika ia sebuah cinta… ia tidak hadir dengan kekayaan dan kebendaan… namun hadir kerana pengorbanan dan kesetiaan.

renung-renungkan dan selamat beramal...^_^

Bile aku da ber-ba-bi-q

Buuuurrrrrghhhhh *Kalau ada bau kambing...minta halap la ye....*


Seronok bile kiter bersama gn family tersyg kan.....mcm semalam ntah mcm mane boleh terlintas nk buat bbq..saje jesince sume da berkumpul + ayah aku baru kua spital..so saje je la nk spent the preco..ms tu da pukul 2 ptg....tetiber je ngidam mcm org ngandong teringan nak mkn BBQ....ye la before this ble ada occasion br buat bbq....tp smalam we all decoded utk buat bbq....saje2 je....membuang masa bersama keluarga.....

tak banyak pon...semalam sume amik sikit....*sikit ke??* meh aku list kan pe yg d bbq kan semalam...


  • Lamb *Wajib ada semalam*
  • Ayam Madu *Sedapp weyh....Fav mama aku dan aku dan adk bradik yang len ^_^...*
  • ikan kembung *6 ekor*
  • Sotong
  • Udang

Huhuhu *siket mende ye tak?* ni la yg da masuk dlm perot aku semalam..skrg ni tgu masa je nk malabor saham yang berharga berjuta-juta -juta lemon ni...huhuhu opss terlebety sudah...

So seblom berlansung nye *pesal la ayt aku ni tak nk kalah..ekk??* BBQ semalam...kene la siap kan brg2 keperluan kn..aku la yang handle sume...beli keperluan yang di perlukan utk memasak [chewahhh ayt memasak tu yang aku ta tahan tu...poyo..!]

Korang tau....aku beli lamb n bahan untuk  di merinate.....tak sangka aku....pandai gak aku marinate lamb tu....rugii r korang tak rasa....tak pakai letak je..sume aku cmpur kan....sedap gak..*Puji dr sendiri*....sotong n udang xde ape sgt simple je...


muka orang yang sangat excited utk melantak Lamb n Ayam Madu....sedap weyh..! seorang chef yang berpengalaman...




CANDID...! huhuhu fotoGEDIK la org kata....buat ape pon still bole amik gambar...jangan jeles...!

So pemutus nye....semua orang berpuas hati.....dapat luangkn masa bersama keluarga....semua ada....mkn pon sedap...hilang sume stress... and mama ckp

"I think we should do this more often..probably we should do this every week...."

Mama....fara sokong...!! *Gemok la kalau tetiap mgu mkn kambing...huhuhu* sambil menggedik kan diri bermanja-manjaan bersama mama n ayh terchenta...ohh bahagia nye rs... ^_^

Chaw bedahh